Horren op maat laten maken

Er zijn verschillende manieren waarop je het huis kan beschermen tegen ongedierte in de zomer. Niets is namelijk vervelender dan een raam lekker open willen zetten in de zomer zodat het lekker doorwaait en er vervolgens achter te komen dat het hele huis vol is met insecten. Door het gebruiken van een hor wordt het mogelijk om het raam te openen zonder dat je hiervoor een hoop insecten binnen krijgt. In deze tekst gaan we daarom een kijkje nemen bij de hor. Wat is het precies en wat zijn de voordelen aan een hor?

Wat is een hor?

Een hor is een voorwerp wat op verschillende manieren op of bij het raam geplaatst kan worden. De constructie kan van horren verschillend zijn, maar vaak komt er een gedeelte overeen en dat is dat er een gaas in het voorwerp gemaakt is. Dit gaas is groot genoeg om voldoende zuurstof en lucht door te laten, maar klein genoeg zodat er geen insecten door het gaas kunnen komen. De insecten kunnen niet door de minuscule openingen zelfs niet wanneer ze er op landen. 

Verschillende manieren om horren te bevestigen

Er zijn diverse horren en ook nog verschillende manieren om deze te plaatsen. Allereerst zit er dus onderscheid tussen de plekken waar je een hor kan bevestigen. Er zijn namelijk manieren om een hor te plaatsen op een deur, maar ook op een raam. Het ligt er dus maar net aan waar je de hor wil plaatsen wanneer je gaat kiezen tussen een van deze horren. Vervolgens zit er ook nog verschil tussen de manieren waarop je de hor op de deur of op het raam plaatst. Allereerst heb je een manier om een soort tweede deur of raam te maken. De hor wordt achter het raam geplaatst en wanneer je het raam of de deur open doet, moet je fysiek de tweede ook nog openen. De hor dus. Ook kan het dat de hor als een rolgordijn geplaatst wordt. Het is mogelijk om de hor naar boven en naar beneden te laten gaan precies hetzelfde zoals het zou gaan met een rolgordijn. Op die manier zit de hor dus niet altijd voor het raam of de deur en is deze niet altijd in het zicht. Een ideale manier dus wanneer je niet altijd de hor wil zien. De laatste manier is een losse hor. Dat is een hor die je fysiek in het raam moet zetten wanneer je deze open doet. Wanneer je hem dicht doet, haal je de hor weg en kun je deze ergens neerzetten. Ook hierbij is hij niet constant in het zicht dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *