De drie mooiste vloersoorten

Wil je jouw woning (opnieuw) inrichten? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de vloer die je hierin wilt leggen. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende vloersoorten waaruit je kan kiezen, met ieder weer zijn eigen voor- en nadelen. Dit maakt het kiezen van de juiste vloer dan ook niet makkelijk. Om je een beetje op weg te helpen heb ik mijn drie favoriete vloeren op een rijtje gezet.

De massief houten vloer

Voor mij blijft een massief houten vloer toch nog wel echt de mooiste vloersoort die er is. Doordat elke houten vloer weer een unieke uitstraling heeft geeft deze vloersoort een warme uitstraling aan jouw woning. De vloersoort is prima te betalen en gaat lang mee, mits je de vloer goed onderhoud. Het enige nadeel is dat deze vloer echt niet tegen vocht kan. Het is dus geen geschikte vloer voor vochtige ruimtes.

PVC vloer

PVC vloeren lijken enorm op de houten vloeren, maar zijn eigenlijk een namaak versie. PVC vloeren kan je tegenwoordig voordelig kopen. De vloersoort heeft wel veel voordelen. Zo is PVC enorm stevig en gaat de vloer dus ook heel lang mee. Verder is de vloer makkelijk schoon te maken en eenvoudig aan te leggen. Doordat er veel verschillende kleuren en soorten te koop zijn, is er voor iedereen wel een leuke PVC vloer te vinden.

Tegelvloeren

Vroeger zagen we tegelvloeren alleen in badkamers, maar tegenwoordig heb je ook prachtige tegelvloeren voor in woonkamers. Vooral in de moderne huisstijlen zijn tegelvloeren ideaal door de strakke uitstraling. Een tegelvloer is natuurlijk wel een harde ondergrond, waardoor het gevaarlijk kan zijn voor kleine kinderen en ouderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *