3 nadelen van gietvloeren uit de weg geholpen

Voordat je en nieuwe vloer aanschaft, bekijk je de voor- en nadelen en gietvloeren hebben er genoeg. Ben jij geïnteresseerd in deze schitterende en naadloze vloer, dan zal je misschien geschrokken zijn van de nadelen. Zo zouden gietvloeren moeilijk te repareren zijn, duurt het lang voordat ze gelegd zijn en zijn ze duur. En ook al zijn deze nadelen allemaal waar, ze worden gecompenseerd met bepaalde voordelen die de gietvloer weer het overwegen waard maken. Hier worden de drie grootste nadelen van gietvloeren uit de weg geholpen.

  1. Gietvloeren zijn lastig te repareren

Omdat een gietvloer uit één geheel bestaat, valt een krasje of een deuk direct op. Gelukkig is de gietvloer sterk en kras- en deuk bestendig. Naar verloop van tijd zal er toch slijtage optreden en een slecht aangelegde gietvloer kan ook barsten of scheuren. Beschadigingen aan je gietvloer voorkom je door een kwalitatieve specialist in te huren, door je vloer goed schoon te houden, door een uitloopmat te kopen en schoenen uit te doen en door vilt onder de poten van je meubilair te doen. Beschadigt je gietvloer toch, dan zal een specialist een gedeelte van je gietvloer opnieuw aanbrengen of een volledige nieuwe toplaag aanbrengen. Gietvloeren zijn lastig te repareren, maar ze gaan ook erg lastig kapot.

  1. Het leggen van een gietvloer duurt lang

Ook dit nadeel is waar. Sommige gietvloeren bestaan uit vier of vijf lagen en deze moeten allemaal individueel drogen. Dit drogen neemt ongeveer 16 uur in beslag per laag. Je kunt dus eigenlijk op een dag per laag rekenen. Dan moet je ondergrond ook nog laten voorbereiden zodat deze egaal is, ruw is en niet wiebelt. Het leggen van een gietvloer neemt per kamer of verdieping dus gemiddeld 5 dagen in beslag. Soms is dit korter en soms is dit langer. Je kunt je ruimtes tijdens die periode niet gebruiken. 

Dit nadeel wordt gecompenseerd door het feit dat gietvloeren bijzonder lang meegaan. Na een week afzien krijg je een vloer waar je 50 jaar plezier van hebt. Zorg je goed voor je vloer, dan is het zelfs meer. Waarschijnlijk hoef jij deze vloer dus nooit te vervangen. Mocht je dat wel willen, dan kunnen de meeste soorten vloerbekleding gewoon over de gietvloer worden gelegd.

  1. Een gietvloer kost veel geld

Er zijn gietvloeren die erg duur zijn. Een terrazzo vloer, bijvoorbeeld, vind je niet voor minder dan €220 per vierkante meter. Bepaalde betonvloeren, zoals beton ciré zijn ook duurder dan €100 per vierkante meter. Dat gezegd hebbende, bestaan er ook vloeren die gegoten worden waarvoor je minder dan €50 per vierkante meter betaalt. Troffelvloeren en steenvloeren worden ook gegoten en zijn aanzienlijk goedkoper. Ze worden niet gezien als de klassieke gietvloer, maar ze hebben er bijzonder veel van weg en zijn in sommige gevallen niet van echt te onderscheiden. Gemiddelde prijzen voor een gietvloer liggen rond €70 tot €80 per vierkante meter en daar krijg je een schitterende vloer voor terug waar je vele jaren plezier van zult hebben. 

Vraag hier een offerte aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *